úterý 12. července 2011

Modelka a hlídač v jednom

Když vidí foťák stále utíká,ale že bylo takové horko tak to nakonec vzdala a pár fotek jsme udělali.
Moc se fotit nemusím
Jinak moc hodný a chytrý pejsek. Už je to starší pejsek má 11 roků. Je nadmíru inteligentní a mám pocit ,že takového pejska už nepotkáme. U ní mám pocit,že rozumí lidské řeči.Večer ,když se snažím dostat kluky do domu a zavolám kluci pojďte domů,tak Véna je ta první,která leží v boudě a to na ní ani nevolám a kluci stále běhají po venku.Když stojí nebo sedí za francouzským oknem,stačí odhrnout závěs kouknout na ni a jen tak ji říct pojď do garáže a jde.Má ráda i kočky ,teda ty naše trošku víc,na sousedovic štěká ,ale to je asi normální.A má ráda i králíky. Nevím jestli je to láska,ale nic naší králičí slečně neudělá. A to mi ji pomáhala i chytat po zahradě. A tyhle ty fotky jsou pořízeny jak si spokojeně leží vedle sebe. Dělí je tady Lucčin malý výběh,jsou na sebe zvyklé a tak se tolerují.Je to prostě príma pes.

Ale vydržím to,z leva

Z prava

Vše říkající pohled-už to stačí.

Lucie v letním bytečku a chládku

Veget  

pondělí 11. července 2011

Tak jsem to zkusila už po několikáté

Použito z internetu
Jak nadpis vypovídá něco jsem zkusila. Na obrázku je krásné štěně labradora,ne nechci si ho pořizovat. Velkého psa jsem už jednou měla ,německého ovčáka,a už po velkém pejskovi netoužím. Teď máme křížence amerického kokršpaněla a kavalíra. Zlatý pejsek,hodný ,poslušný i bez výcviku (pořídili jsme si jej už skoro tříletého), snáší se se všemi pejsky,miluje děti a když hrozí od dětí nějaké nebezpečí-náhodné zatahání za uši -sebere se a iteligentně odejde o kousek dál. Sem tam si zaštěká na kolem jdoucí lidi,ale tím nám dává najevo ,že někdo jde. Když je to někdo z rodiny,sestra ,mamča tak to poznám ,protože její štěkot je takový táhlý a krátký,dvakrát blafne jako by říkala ahoj.A o tom štěkání chci mluvit,nebo spíš si někde pořádně ulevit.
Sousedi od naproti mají krásnou ,ale totálně nevychovanou labradorku. Má ráda, jak má být v její povaze každého,tak to jediné asi umí.Možná ještě sedni .Dnes ráno (v půl sedmé ráno po odpolední )jsem byla zvonit na branku s prozbou ať s ní něco dělají, ať prosím tak neštěká.
Vyběhla na mě, ona je fakt moc hodná,na přivítanou na mě skočí div mě nepovalí a být menší mám snad umýtý i obličej. Za ní se blíží paní sousedka (asi 70 let,pes má 4 rok) a otázkou no co potřebuješ Evi mě dostala,ale já se nedala a bohužel asi pro mě, jsem začala. Jestli by jako s Nelou něco nemohla dělat,když tak štěká. Odpověď: "Ona se těší ven a tak štěká radostí. Nela připlé vodítko celou dobu co předtím paní chodila po zahradě a pes se může zbláznit ,proč ještě nejdou ven a tak ji pořád vyštěkává.Holky kdyby to bylo dvakrát do týdne tak nad tím mávnu rukou,ale každý den to je fakt o nervy. Takže ať si uděláte obrázek. Její štěkání je jako bych ji měla pod oknem ,mám si prý zavřít okno (pěkný v těch vedrech) .Prosím choďte trochu později tak o půl osmé,to je prý moc horko.Musíte ji to zkusit odnaučit,paní ale neví jak. Takže radím¨, když po Vás tak štěká musíte ji okřiknout ticho nebo klid a případně ji přez čumák klepnout složenými novinami a né se k psovi chovat jako miminu-to nešmíš Nelynko,tichučko a tak dál. To jsem asi neměla ,protože,ten Váš (jako náš) pes taky štěká, když jde někdo okolo a Nela potom letí jako splašená a štěká taky.A já na to: To je ale normální a svého psa pokud jsem doma okřiknu a hlavně se to nestává brzo ráno,protože NÁŠ pes chodí ven nejdřív až po osmé hodině. Už jsem začala být naštvaná,protože bylo vidět ,že JÍ je to úplně jedno a mě začalo docházet,že jsem tu opět po několikáté a zase zbytečně a budu to muset vydržet ještě takových 5-6 let než ten pes odejde do věčných lovišť. A já se konečně vyspím.Když se nám před čtyřmi lety narodil Vojtíšek a já kojila a on se v noci budil po hodině,k ránu konečně usnul a já sním ,to mohlo být tak ve čtyři ráno a v šest byl vypuštěn štěkací stroj,bylo to hrozné a domluva taky nepomohla. V sobotu a v neděli je to to stejné,jen stím rozdílem ,že když je doma dcera této paní tak psa zvládá o trochu lépe a vypouští ji kolem osmé. Takže je vidět ,že to jde jen se musí chtít a nebýt tak bezohledný k ostatním. Co mi pomůže,když pes štěká o půl sedmé ,v sedm,  ve čtvrt na osm o půl osmé a pak je konečně chvilku ticho a já jsem stejně od půl sedmé vzhůru.Jo a včera jsem se dívala schválně co dělá pani proti tomu ,aby pes neštěkal, Tak trhala diviznu,pes chodil okolo ní a prostě na ni jenom tak ze srandy štěkal a pani samozřejmně nic.
Holky promiňte,že Vás tak zdržuji,ale já to potřebovala někomu říc.Ať ta zloba jde ze mě ven. Příští týden mám dovolenou,už teď vím ,že se asi nevyspím.Ale co naplat,prý se   vyspím v hrobě a bude tam i ticho.
Tak se mějte hezky,vaše Eva

neděle 10. července 2011

Zahrádka

Tak možná právě proto,že je léto a je tak krásně mi nezbývá čas na nic jiného než na zahrádku,děti a kytičky okolo. Máme za sebou první týden prázdnin a už i nějaké výlety jsme absolvovali.Minulý týden tedy počasí na koupání moc nebylo ,zato tento týden to stojí za to a tak si užíváme pod pergolou chvilky odpočinku zatím co se kluci koupou v bazénku .Bude menší grilování a příprava na zítřejší práci.
Trochu rybízu

Trochu angreštu,po našem srstek.

Aksamitník v mnoha variacích.





Nečekaně se nám v komíně usídlili kominíčci.
Takže jen pár foteček ze zahrádky.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...