sobota 11. května 2013

Kočičák


Pár foteček našeho Mikeše,jak si užívá naší pergolu ze shora.


Kluci si s ním hráli a házeli utržené větvičky ze smrkového živého plotu.


A mu se to moc líbilo.


Chvilka klídku,ale jen fakt chvilka.


Kámoši.


Tak to jsem já-pan Mikeš.


Pěkný den,Eva.

úterý 7. května 2013

Kytičky kam se podívám






Včera byl ještě pěkný sluníčkový den ,narozdíl ode dneška. Po návratu ze školky mě čekalo sečení už přerostlé travičky. Takže jsem se do toho vrhla ať to mám za sebou. Kluci si vymysleli nasadit kolečkové brusle. No příprava trvala půl hodiny ,bruslení pět minut a úklid opět půl hodiny . Alespoň se chvíli zabavili.
A já,když jsem dosekla, jsem popadla foťák a to co vykvetlo a nestihnul zrušit náš chlupatý přítel Deny jsem vyblískla.



První foto je důkazem ,že i když toho mám  okolo domku a kytiček už dost  na práci ,návštěva zahradního centra se neobejde bez nějakého úlovku.
Padlo oko na hortenzii ve slevě a už opravdu poslední exemplář plaménku montana . Už můj třetí nebo čtvrtý . Sama nevím. Tentokrát jsem chytla po jiném než je Rubens. U těchto plaménků je výhoda,že nepotřebují žádný velký řez. Jen výchovný,aby nás nešimral pod nosem, když budeme odpočívat na houpací síti.
Tentokrát se pořádně postarám o jeho kořínky a nachystám pěkně upravenou jámu ,tak jak má být .



Líbí se mi presentace fotek jako koláže,více fotek v jednom rámečku. A po návštěvě u Autíčka Jeníčka jsem hned na stahuj.cz nainstalovala PhotoScape. A paráda . Hned jsem zkoušela a zkoušela.




Je to krása, to jaro  u nás.





A jeden rodinný-mimochodem taky pořádný kvítko.Výtvor do MŠ na den matek . Téma- královny a králové.

Mějte se krásně.
Eva

středa 1. května 2013

Pondělní


I když to vypadá ,že jsem na háčkování dlouho nechytla přece jen nějaký výtvor se zdařil. V lednu jsem začala s tímto šátkem . A dokončila jsem jej právě v tu dobu ,kdy se v březnu  nachumelilo .Je  příjemně teplý.Návod jsem odkoukala zde. Je to poloviční čtverec a začátek háčkování je v polovině šátku. Takže se stále rozšiřuje. Já většinou nemám odhad kolik potřebuji vlny na takový velký výtvor. A u tohoto vzorečku prostě háčkujete a háčkujete až do požadované velikosti.


Barvičky jsem volila šedou a tyrkysovou.


A teď z jiného soudku. Večer nás překvapila tato návštěva u sestry na střeše.
O půl deváté večer nenašel pan čáp  lepší místo na odpočinek .Když jsem jej uviděla chvíli jsem nevěřila vlastním očím.


Manžílek nelenil a posvítil na něj baterkou ,aby ho bylo lépe vidět.

Naše stařešina Vendulka v jarním sestřihu.



V prvé řadě bych chtěla napsat,že se fakt nenudím co se týče jarních prací.Běhání po zahradě mě zatím ještě baví,ale přijdou doby kdy si asi každý řekne,že už toho má dost. A tak na ty doby myslím už teď a co na zahradě dostane v zimě pořádně na frak už nebudu nahrazovat něčím novým. Letos opět vymrznul plamének Montana .Už po třetí za dobu co máme pergolu. Letos až na kořeny. Možná je to i stanovištěm nebo je u kořenů přemokřeno,  a tak mi asi uhnije.Je to škoda letos byl pěkně rozrostlý a bylo by hodně květů.Ale už je po ňom. A už nebudu pokoušet osud a necháme pergolu tak jak je.


Pěkný májový čtvrtek,Eva.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...