pondělí 1. října 2012

Vláčky



Vyjely jsme si v sobotu na výlet do Brna. Je to nečekané , ne na nákupy  jak je u nás zvykem ,ale na mašinky.



První náš výlet byl do Moravského Krumlova. Byla to kyvadlová jízda ,takže asi patnáct  minut přestávka a zpátky do Brna.
Nebylo nás ve vlaku moc ,tak si každý mohl prohlédnout mašinky zblízka,ba si někteří vyzkoušeli i jak špiní černé uhlí na které jezdí.



Jedna ve předu.


Druhá vzadu .A plné oči prachu a popílku.


Klukům se výlet líbil.



Kdoví kam vedou . Asi do Brna.


Chytání listí a větviček . Jednou se i povedlo.


Tunel . Byla úplná tma a tohle to se vyfotilo.


Trošku menší mašinka ,ale taky krásná.


Prezidentský vagón. Že by nástupce ? Volby jsou v lednu.


Poslední záchrana.



A teď něco nového.



Cesta do Maloměřic. Má tam být nějaké depo. 

A teď se podržte,my seděly ve vlaku do Bohumína. A paní průvodčí nám to oznámila tak dva kilometry za Brnem. Že prý ten vlak do Maloměřic sice stál na této koleji ,ale před tímto vlakem. A další zastávka byla Vyškov na Moravě,tak jsme jely zadarmo do Vyškova ,tam si koupily jízdenku do Brna a jely zpátky. 


Zpátky jsme jely za patnáct minut a rychlíkem . Vlezly jsme do vlaku a hledali místo .Až jsme našly. Skoro nikdo tam nebyl-samozřejmě burani z vesnice,tak nás to netrklo-až na nás. Že sedíme v jedničce,tak na to nás upozornil až pan průvodčí,no a my jsme se tedy přesunuly do dvojky ,kde bylo úplně narváno.
Tak a to vše jsme prožily v jeden den. Děti se povozily ve vlaku na deset let dopředu, jelikož my jezdíme zásadně všade autem a asi po sobotních zkušenostech u toho i zůstaneme.


A tuhle lahůdku jsem si nechala na konec. Táta naznal ,že kdyby se natřela ,tak by se dala ještě prodat. Taková krása. Kdoví jak je stará. 
Vedle na kolejích stálo nějaký to pendolíno nebo co to bylo  a teď ta lavečka. :-).

Mějte se hezky v první říjnový den.
Eva

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...