středa 30. ledna 2013

Ostuda


Když jsem si pořídila pejska s dlouhou srstí,svatosvatě jsem si slibovala,že se o něj postarám. Tedy hlavně o tu srst. Však také na internetu psali ,že se to dá ,stačí dvakrát týdně pročesat. No dokud délka nepřesáhla asi tak pět cm ,tak to fakt šlo.
Denisek držel a  snad i vypadalo,že si to užívá.


No jo .Jenže přišel podzim a nám se něco stalo s chloupky. Hlavně poporostly a začaly nějak houstnout. Vytahování všudy přítomných větviček šlo čím dál hůř. A rozčesávání v místech jako za ušima ,pod nožkama ,na prdelce dávalo čím dál tím víc zabrat. Následné koupání v listopadu ukázalo ,že je to nad mé síly ,Deniska  to  po hodině strávené v koupelně už přestávalo bavit a po pravdě ,mě taky.


A tak došlo k nejhoršímu .Dostal se pod nůžky a strojek přímo mé maličkosti.
Já vím ,žádná sláva to teda není. Chtěla jsem mu nechat aspoň hlavu chlupatou a ocásek. Nakonec zůstal jen ocásek . Zatím má sestřih jen halabala,ale jak se oteplí zavítáme k lazebníkovi,aby ho trošku doladil.A pokud dá bůh necháme dorůst páčo ,nožky a zkusíme udržovat aspoň to a ocásek.


Zatím vypadá jako pouliční směs,ale budeme doufat.
Jo a když jsem ho včera dostříhala,tak jsem zavolala kluky ,ať se jdou kouknout.
Jejich reakce: ,,Cos to udělala. Jé to je jako Denisek.! 
A já na to,že ať vidí jak vypadá,kdyby náhodou utekl z domu.Přece jen ta změna je trošku větší.


Jo a Véna, naše stařešina se musela jít přesvědčit úplně z blízka a očuchat si ho jestli to je jako on.
No ani se ji nedivím ,už taky špatně vidí,že takhle, tak to asi nečekala.

 A na závěr ponaučení: 

Nepřesvědčujte sami sebe v něco co nedokážete splnit. 
Ach jo.

4 komentáře:

  1. úplně přesně dopadla naše labutěnka, proto jsem si pořídila naháčka. Krásný den a pevné nervy.

    OdpovědětVymazat
  2. Nedopadlo to nejhůř:-)
    Miluji našeho pejsánka, ale on nemiluje kartáč a tak jsme na tom podobně. Proto 3x do roka navštěvujeme psí "salon krásy" a náš mazlíček nosí krátký zástřih:-) A jak mu sekne:-D

    OdpovědětVymazat
  3. Vždyť to doroste!Jestli mohu, podělím se s vámi o svou zkušenost s tímto. My máme kokršpaněla, extrémně kudrnatého a po mém prvním "zanedbání" z něho byl po ostříhání tuleň. Rodina se bavila a mě ho bylo líto, tak jsem ho začala před zimou stříhat nejpozději v říjnu, jakmile tento čas prošvihneme, je zle.V zimě už jen přistřihujeme, nebo sjedeme mašinkou záda a na jaře z něj je zase fešák. Zkuste to taky. Nejhorší je totiž ten podrost na zimu, nejhustší na zadečku. A na rozčesávání jsem jednou ze zoufalství použila můj žlutý Gliss Kur na snadné rozčesávání a od té doby se o něj dělíme. Po vykoupání vetřeme, rozčesáme , opláchneme a je to. A splstnatělé chuchvalce se nedělají. Snad se nezlobíte, že jsem se tak rozepsala. A váš pejsek je i tak fešák, má krásnej kukuč!

    OdpovědětVymazat
  4. Jo ,jo holky asi to bude nejlepší udržovat na krátko.
    No a stím Gliss Kurem jsem se už setkala u jednoho pána na webkách.Také ho používá na labuť ,takže si ho také pořídím,když chci nechat dorůst tu chocholku a uši.

    A moc děkuji za psychickou :-) podporu.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...