pátek 18. října 2013

Jen tak



Jen tak jsem nasbírala pár šišek chmele a umotala věneček do obýváku.....


Konečně doladila jídelnu.....

......

Doplnila vázičku sušenými růžičkami......


Vyfotila jednu mrtvolu-to jsou kolikrát polohy ,že se nestačím divit.....

A nasušila kandovanou dýni.....


Tu přikládám recept :
Na 800 ml vody dáme 750g cukru rozvaříme a přidáme ovoce,které chceme namáčet (třešně jsou úžasný).
Necháme krátce povařit 2-3 minuty . Dýni i méně -rozpadá se. A přes noc něčím vhodným ovoce zatížíme aby zůstalo ponořené. V některých receptech tento postup převáření a následného máčení opakují několikrát. U nás v rodině mají vyzkoušeno ,že stačí jen jednou.
Pokračujeme dále. Dýni rozložíme na plata v sušičce a sušíme do té doby než nám začnou bělat okraje . Já sušila do té doby, až mi šla oddělat z plata v sušičce a dosušovala jsem na topení. 
Kandované třešně mi sušilo sluníčko.
Tak doufám,že se bude recept hodit v období dýní.
Příjemný den ,Eva.


2 komentáře:

  1. Kandovanou dýni neznám, díky za receptík:-))
    Ajka

    OdpovědětSmazat
  2. Evičko, moc se mi líbí tvoje jídelna, čistá, vkusná, věnec z chmele je perfektní!
    Kandované ovoce jsem před lety taky dělala, teď už dlouho ne, že by...
    Hezkou sobotu, Helena

    OdpovědětSmazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...